Суспільство
20 березня 2015
Російські депутати і їх сім'ї отримають безкоштовні ліки
Нові пільги, за експертними оцінками, обійдуться бюджету в 10 млрд рублів
news-image

З указу президента РФ від 16 березня 2015 № 136 випливає, що тепер безкоштовно або з 50-відсотковою знижкою ліки отримають: співробітники адміністрації президента, федеральні міністри, співробітники апарату уряду, сенатори і співробітники апарату Ради Федерації, депутати та співробітники апарату Держдуми, судді і апарати Конституційного і Верховного судів, надзвичайні і повноважні посли Росії, вищі посадові особи суб'єктів, представники країни при міжнародних організаціях, члени та апаратники Центрвиборчкому, уповноваженого з прав людини і його апарат, високопоставлені співробітники Генпрокуратури, Слідчого комітету, Рахункової палати, а також члени їх сімей. Також право на лікарське забезпечення мають чиновники, які пішли на пенсію з зазначених посад. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Известия.

Нова норма прописана у затвердженому указом Положенні про особливості організації надання медичної допомоги особам, які займають державні посади РФ, окремі посади федеральної державної цивільної служби, та іншим особам - а вищенаведений список дан також з урахуванням норм Положення про управління справами президента від 17 вересня 2008 року. В указі №136 говориться, що він набирає чинності з 1 січня 2015 року, тобто заднім числом.

Читайте також: Депутат-дисидент з Держдуми розповів, як йому живеться після голосування по Криму

Раніше на безкоштовні ліки мали право тільки учасники та інваліди Великої Вітчизняної війни, ветерани бойових дій, люди, нагородженим знаком «Жителю блокадного Ленінграда», працівники госпіталів і лікарень міста Ленінграда, інваліди, особи, які зазнали впливу радіації внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, герої СРСР і РФ, в'язні концтаборів, а також співробітники органів внутрішніх справ. Крім того, право на безкоштовні ліки мають хворі рядом захворювань - наприклад, карликовість і розсіяний склероз.