Резонанс
20 березня 2015
Відставки Коломойського буде вимагати фракція БПП
Скандал навколо «Укртранснафти»
news-image

Представники пропрезидентської фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді будуть вимагати відставки бізнесмена Ігоря Коломойського з поста губернатора Дніпропетровської області, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на РБК-Україна.

Пояснюючи вимогу про відставку, депутат фракції Сергій Лещенко послався на поведінку Коломойського при спілкуванні з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком.

«Ми вимагаємо надати оцінку діям губернатора Дніпропетровської області і будемо вимагати його відставки у зв'язку з його поведінкою і образою журналіста Андрушка», - заявив Лещенко.

За відставку Коломойського виступив і журналіст Мустафа Найєм, який також представляє пропрезидентську фракцію. Пропозицію також підтримав Опозиційний блок, його голова Юрій Бойко вважає, що відставка Коломойського «вирішить конфлікт інтересів».

У ніч на 20 березня Андрушко висвітлював конфлікт навколо «Укртранснафти» в Києві і спробував поставити запитання про те, що відбувається, дніпропетровському губернатору. Коломойський відповів йому в різкій манері з використанням нецензурної лексики.

Напередодні наглядова рада «Укртранснафти» відсторонила Олександра Лазорко від виконання обов'язків голови правління компанії, після чого в офіс підприємства прибули представники приватної охоронної компанії «Варта», які і повідомили Лазорко про відсторонення. Лазорко, якого вважають протеже Коломойського, в свою чергу заявив, що відповідних вказівок з уряду не отримував.

Ігор Коломойський в бесіді з журналістами (у тому числі з Сергієм Андрушко) заявив, що йдеться про спробу рейдерського захоплення підприємства, в якому нібито брали участь «російські диверсанти». Пізніше, за словами глави МВС України Арсена Авакова, будівлю компанії було взято під охорону міліцією.

Читайте також:В Криму почнеться розпродаж активів Коломойського