Суспільство
20 березня 2015
У Києві охочі зможуть пробігти Забіг Миру з Віталієм Кличком 21 березня
21 березня у Києві на Майдан Незалежності розпочнеться Забіг Миру
news-image

Організатори запрошують охочих взяти участь у спортивному святі, присвяченому початку реалізації глобальної ініціативи Забіг Миру, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на День.

Серед заходів – змагання дітей та дорослих, а також старт команди з 12 осіб, які планують встановити національний та світовий рекорди.

Реєстрація – безкоштовна. Старт забігів біля Головпоштамту, навпроти «нульової відмітки». Усі учасники дитячого забігу (діти до 10 років), які подолають дистанцію, отримають подарунки. Заохочувальні призи отримають 5 чоловіків та 5 жінок, які найшвидше подолають дистанцію дорослого забігу. Серед усіх учасників буде проведена лоторея за стартовими номерами.

Очікується, що разом з учасниками бігтиме Київській міський голова Віталій Кличко. Також до участі у події запрошені: Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко, громадські активісти, відомі спортсмени. Очікується почесний гість – перша леді України Марина Порошенко.

 Старт дитячого забігу відбудеться о 11:30,  дорослого - о 12:00.

Забіг Миру – це глобальна ініціатива, що покликана об'єднати громадян різних країн у прагненні до стабільності, миру та безпеки. Головним засобом є біг, як символ миру, що об’єднує людей, незалежно від політичних, культурних, етнічних, гендерних ознак.

Читайте також: Капітан "Евертона": На жаль, удача була не на нашому боці

Проект розпочнеться 21 березня 2015 року, що співпадає з річницею підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. В цей день команда з 12 учасників розпочне естафету, яка має охопити 42 столиці Європи.