Наука та технології
20 березня 2015
Alibaba запустить інтернет-платежі за допомогою Селфі
news-image

Китайський інтернет-гігант Alibaba Group розвиває технологію авторизації інтернет-платежів за допомогою Селфі, пише Єдність.інфо з посиланням на MarketWatch.

В рамках презентації технології, названої "Посмішка для оплати", на виставці CeBit в Ганновері СЕО компанії Джек Ма купив колекційну марку, виставлену на інтернет-аукціоні Alibaba, сфотографувавши себе на камеру мобільного телефону. Програма для розпізнавання осіб потім порівняла фотографію з зображенням особистого профілю та авторизований платіж.

Дата початку фактичного використання технології не називається, але відомо, що спочатку вона буде випробувана на китайських користувачах.

Аналітики підкреслюють, що всі колишні спроби застосовувати розпізнавання осіб для авторизації користувачів не увінчалися успіхом через різні технічні складнощі. Зокрема, слід виключити можливість використання зловмисниками фотографії користувача.

Читайте також:Apple запатентує технологію захисту смартфонів від води

Інтернет-гігант Alibaba Group Hodling ТОВ вклав в американський сервіс Snapchat Inc. $ 200 млн, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.