Резонанс
21 березня 2015
Nestle: Ртуть у цукерках неможлива, але все одно перевіримо
Потрапляння речовини, схожої на ртуть, у будь-яку продукцію фірми "Нестле Україна" в процесі її виготовлення в принципі неможливе, оскільки на виробництві вона не використовується у жодному вигляді
news-image

Про це кореспондентові Укрінформу зазначив Геннадій Радченко, директор відділу корпоративних зв’язків та комунікацій компанії "Нестле Україна", що володіє львівською фабрикою "Світоч".

"В жодному із виробничих підрозділів фірми "Нестле Україна" не використовується ртуть. Декілька років тому з корпусів Nestle були вилучені усі предмети, які можуть становити небезпеку здоров’ю споживачів. До їх числа потрапили і ртутні термометри, якими були оснащені медпункти. Тому потрапляння рідкого металу в продукцію у принципі неможливе. Крім того, на виробництві усі процеси автоматизовані, а на виході готової продукції встановлені металовловлювачі, які вилучають підозрілу продукцію із конвеєрної стрічки. Задіяна на "Нестле Україна" міжнародна система якості ХАССП, проводиться внутрішній та державний контроль", - зазначив Радченко.

За його словами, новина про те, що львів’янка виявила у цукерці "Зоряне сяйво" виробництва "Світоч" краплину речовини, схожої на ртуть, виявилась повною несподіванкою для фірми, оскільки ніхто із споживачів не звертався зі скаргами на її "гарячу лінію". Проте, запевнив він, будуть ще раз перевірені усі виробничі ланки.