Суспільство
22 березня 2015
Порошенко вручив паспорт громадянина України меценату Мішелю Терещенку
Президент Петро Порошенко вручив паспорт громадянина України онуку видатного українського підприємця та мецената Михайла Терещенка – також підприємцю і меценату Мішелю Терещенку
news-image

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент високо оцінив рішення Мішеля Терещенка отримати українське громадянство у непрості для України часи.

«Ви зробили величезний внесок у розвиток та формування української нації, бо ті музеї, культурні цінності, які були сформовані вашим дідом, є надзвичайно важливими для нас. Ваш дід дуже схвалив би це рішення… Вкрай важливо створювати умови в країні, щоб її громадянам, патріотам хотілося повертатися додому. Дуже ціную Ваше бажання і Ваш вчинок стати громадянином України в ці непрості часи», – сказав він.

Отримуючи паспорт з рук Глави Української держави, Мішель Терещенко зазначив, що, незважаючи на те, що він народився у Франції, вважає Україну своєю Батьківщиною.

«Сьогодні Україна як ніколи потребує допомоги від усіх її дітей. Саме тому я відчуваю потребу залишити комфорт французького громадянства, щоб брати участь у побудові нової європейської демократичної держави. З думкою про загиблих та поранених, про всіх наших героїв України я з гордістю приймаю паспорт громадянина України», – сказав він.

Нагадаємо, Мішель Терещенко народився у Франції, проте вже понад десять років мешкає в Україні. Повернувшись на історичну батьківщину, він зайнявся відродженням традиційного для України промислу – льонарства – та написав свою першу книгу про Михайла Терещенка. Також Мішель Терещенко заснував Фундацію спадщини Терещенків. Її завдання – підтримка поточної діяльності в будівлях, побудованих Терещенками в Києві та Глухові більше 100 років тому. Терещенко планує й надалі розвивати своє господарство у Глухові, де кілька століть жила його сім'я, а також усіляко підтримувати це місто, як бізнесмен та громадський діяч.

Читайте також:"Я громадянин України! Пишаюся цим": колишній лейтенант ФСБ Росії отримав українське громадянство