Суспільство
23 березня 2015
Коломойський розповів про реформи, політику та скандал з "Укртранснафтою"
В ексклюзивному інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень голова Дніпропетровської облдержадміністрації і власник бізнесових структур Ігор Коломойський розповів про реформи, участь в політиці і війну на Донбасі
news-image

Відповідаючи на питання про "Укртранснафту", голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський відповів, що за скандалом навколо державної компанії стоїть група компаній «Континіум», підконтрольна бізнесмену і народному депутату Ігорю Єремеєву, передає Є | Єдність.інфо.

«Укртранснафта - це кровоносні судини всієї системи. Якщо ці кровоносні судини з якихось причин перестануть працювати, весь комплекс (нафтопереробки в Україні - ред.) зупиниться, - сказав Коломойський. - І я знаю тих, хто зацікавлений у тому, щоб вони зупинилися. У нас в нафтопродуктовому бізнесі є така група «Континіум», якою керує, не побоюся цього слова, організована злочинна група, на чолі якої стоїть депутат Єремеєв (Ігор Єремєєв - ред.) і який стоїть за всіма цими подіями».

При цьому Коломойський підкреслив, що боротьба групи «Континіум» на ринку носить ознаки картельної змови. 

«Якщо ви подивитеся на ціни на автозаправних станціях, то ціни на автозаправних станціях групи «Укрнафта», «Укртатнафта», «Синтоза», «Авіас», вони завжди по бензинах на 2-3 гривні коштують дешевше. Ця різниця в ціні завжди зберігалася. І це не дає Єремеєву спокою. Він змовився з усім ринком. Вони підвищують ціни за телефонним дзвінком. Ми ніколи не входили в цю картельну змову. Ми тримаємо свою цінову політику, і вона носить соціальний характер», - підкреслив Коломойський.

Коломойський підкреслив, що Єремєєв намагається зараз нанести удар по нафтопереробному сегменту.

«Щоб зруйнувати нашу систему торгівлі, йому (Єремєєву - ред.) треба нанести удар по нафтопереробному підприємству - по Кременчуку, тому що свого заводу у нього (у Єремєєва - ред.) немає», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА.

Ігор Коломойський зазначив, що «на даному етапі не планує створення власного політичного проекту, розуміючи негативне ставлення до себе у суспільстві.

За його словами, такий проект є безперспективним «з причини того, що я все одно в очах суспільства, в очах людей залишаюсь олігархом, з великим капіталом, кровопивцею і хабарником, або ще кимось, тобто негативом». 

Коломойський підкреслив, що немає сенсу займатися тим, що свідомо «носить якусь програшну ситуацію». 
При цьому він не заперечує, що йому цікава політика

Коломойський вважає, що в Україні всі дуже зациклені на тому, що за всіма подіями на Донбасі стоїть Путін.

«Я не вважаю, що нам треба прогнозувати дії Путіна. У нас є два суб`єкти, які ми не визнаємо - це «ДНР» і «ЛНР», але які відбулися, на превеликий жаль. Вони існують. Мені здається, що ми дуже зациклені на тому, що всім керує Путін, і за всім цим стоїть Путін, і вести переговори треба вести лише з Путіним», - сказв Коломойський.

Він сказав, що переговори потрібні, незважаючи на те, що вони не вільні у своїх діях, оскільки «над ними стоїть Путін, над кожним з них (мова йде про Захарченка і Плотницького - ред.) вартує діяч ФСБ з затвором: і крок вправо, крок вліво вважається втечею». 

Читайте також: Джерело: банк Коломойського дійсно блокував рахунки Порошенко

Крім того, Ігор Коломойський заявляє про необхідність децентралізації влади і більшої фінансової самостійності регіонів.

За його словами, в Україні «реформи йдуть, але йдуть дуже повільно».

При цьому Коломойський підкреслив, що «основне питання» - це децентралізація.

«Це економічна децентралізація, фінансова децентралізація, бюджетна децентралізація. Це найголовніше. Якщо її не буде, то люди не повірять. І ніякі там Коломойські чи ще хтось не врятують ситуацію», - додав він.