Суспільство
23 березня 2015
Курсантам, які залишилися в Севастополі, забороняють виїжджати з Криму
Курсанти Академії військово-морських сил імені Нахімова написали розписку про невиїзд за територію Росії і, навіть, за територію Криму
news-image

Курсанти Академії військово-морських сил імені Нахімова, які залишилися в анексованому Криму і перейшли на російську сторону, дали підписку про невиїзд за територію півострова. Про це в ефірі «Подробиць тижня» розповіли їхні колишні товариші по службі, які переїхали із Севастополя до Одеси, передає Є | Єдність.інфо.

«Вони не можуть приїхати і зустрітися з нами. Коли ми виїжджали, вони написали розписку про невиїзд за територію Росії і навіть за територію Криму. Максимум куди вони можуть їздити, це по Криму, далі – нікуди», – сказав один із курсантів.

За словами курсантів Івана, Владислава та Олексія, які зараз служать в Одесі, вони продовжують підтримувати зв'язок з колишніми товаришами по службі в Криму.
 

«Ми перебуваємо по різні сторони, але ми згадуємо роки, коли ми вчилися і жили разом в одній казармі. Якийсь час ми не спілкувалися, але вони наші товариші і ми підтримуємо зв'язок», – розповіли курсанти.
Читайте також: До Криму повернули з України безцінні картини Айвазовського і Шишкіна

Нагадаємо, 21 березня 2014 курсанти 4-го курсу Севастопольської академії ВМС імені Нахімова під час зміни прапора вузу з українського на російський демонстративно хором виконали гімн України, віддали честь і, розвернувшись, пішли в казарму.

4 квітня 2014 року академія була передислокована в Одесу – Крим залишили 103 курсанти і викладачі. Пізніше Академія була розформована, а курсанти продовжили навчання на спеціально створеному факультеті військово-морських сил Одеської національної морської академії.