Війна
23 березня 2015
У зоні АТО затримано близько двох десятків корупційників
На лінії розмежування процвітають контрабанда і побори за перепустки
news-image

Про це пише Є | Єдність.інфо,  посилаючись на брифінг голови СБУ Валентина Наливайченка, який у понеділок оприлюднив результати операції, скерованої на запобігання корупції в пунктах пропуску до зони АТО.

"У рамках розслідування злочинних схем переправлення через лінію розмежування алкогольних напоїв, сигарет, інших товарівзатримано та заарештовано 16 осіб. Серед них затримано людей, які безпосередньо виписували перепустки, документи. Іноді навіть були випадки, коли самі військові корупційники незаконно переправляли товари за винагороду. Цю систему на сьогодні зруйновано", - сказав він.

Що стосується   перепусток у зону АТО,  СБУ вжила заходів для запобігання корупції під час їх видачі.  

"19 і 20 березня за результатами декількох операцій у штабі АТО в Краматорську заарештовано полковника СБУ, одного з керівників міжрайонного відділення МВС, які видавали фальшиві перепустки громадянам, які мали намір перетинати лінію розмежування. Обох офіцерів заарештували та відсторонили", - повідомив Наливайченко.

Крім того, за його словами, затримано і відсторонено від обов'язків ще кількох офіцерів Нацгвардії і МВС в інших регіонах.

Нагадаємо, в березні СБУ почала операцію для запобігання корупції в зоні АТО. 21 березня під час спроби затримати контрабанду застрелили офіцера СБУ.

Читайте також:У Волновасі невідомі розстріляли співробітника СБУ