Резонанс
23 березня 2015
Деякі номера абонентів МТС прослуховують
Дані йдуть в Росію
news-image

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну провадження за фактом незаконного збору інформації з устаткування МТС-Україна та її передачі в Росію. Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт «Остров».

Один з потерпілих у даній справі Андрій Запорожець розповів: «Подзвонили з Генпрокуратури, сказали, що телефон прослуховувався. Дані йшли в Росію. Передбачається, що це російські спецслужби робили».

За його інформацією, прослушка велася минулої весни, коли він був активним членом ВО «Свобода» у Донецьку і боровся з сепаратизмом: 

 

«Мені надходили погрози на цей номер з січня 2014 року. Я звертався в обласне СБУ в Донецьку. Воно переадресувало на міське УВС Донецька і так все і зам'ялося».

А. Запорожець стверджує, що він не перший, кого опитують як потерпілий у цьому виробництву.

Виробництво відкрито за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст.367 ч.2. ст. 361 КК України: «Несанкціонований збір або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства».

 

Читайте також:"МТС Україна" прописалася в Європі