Світ
23 березня 2015
Путін зібрав неонацистів в Санкт-Петербурзі
У північній столиці Російської Федерації за підтримки путінської партії пройшов з'їзд радикальних організацій, більшість яких асоціюють з неонацизмом
news-image

У Санкт-Петербурзі пройшов "Міжнародний російський консервативний форум" - як пояснюють організатори, це "перший у світовій історії Форум національно-орієнтованих політичних сил Європи і Росії" повідомляє Єдність.інфо з посиланням на Бігмір.

У пресі захід вже прозвали "зльотом неонацистів". Варто відзначити, що з'їзд організований партією Родіна (голова Анатолій Журавльов, депутат Держдуми від Єдиної Росії; засновник - Дмитро Рогозін). Це представники російської влади.

До слова, Журавльов сьогодні назвав антифашистом одного з учасників форуму - Удо Фойгта з НДПН, якого державне агентство "РИА Новости" менше року тому називала неонацистом за компліменти на адресу ваффен-СС.

На форумі був помічен і Олексій Мільчаков - неонацист і шкуродер з Петербурга, який в юності відрізав собакам голови, а тепер вбиває українців на Донбасі.

В українському МЗС прокоментували цей захід.

"Після гаряче підтриманого владою РФ неонацистського "форуму" вже просто цікаво, хто зі світових лідерів ризикне 9 травня відзначити в Москві", - сказав речник МЗС Євген Перебийніс.