Світ
23 березня 2015
Шотландці куплять остров Джеймса Бонда
Жителі шотландського острова вирішили викупити "шпигунський клаптик землі"
news-image

Жителі шотландського острова Грейт-Бернера, де колись жив граф Робін де ла Лен-Міррлес, що вважається прототипом Джеймса Бонда, вирішили викупити "шпигунський клаптик землі" у спільну власність повідомляє Єдність.інфо з посиланням на Daily Mail.

Вартість об'єкта площею 21 квадратний кілометр становить 104 тисячі доларів. З 250 жителів острова Грейт-Бернера 142 особи підтримали ідею викупити острів.

У 2012 році граф Робін де ла Лен-Міррлес, якому об'єкт належав з 1962 року, помер. Хто зараз є офіційним власником острова, не повідомляється. Лен-Міррлес був найближчим другом автора романів про Джеймса Бонда Яна Флемінга. Вважається, що саме з графа був списаний образ непереможного агента 007.

Відомо, що Лен-Міррлес служив у британській розвідці разом з Флемінгом і був випускником Оксфорду, аристократом і великим любителем жінок. Флемінг завжди захоплювався своїм другом і вирішив вписати його образ в історію світової художньої культури.

Перша книга Флемінга про Джеймса Бонда "Казино Рояль" була опублікована в 1953 році. Дебютна картина про пригоди агента вийшла на екрани в 1962 році. На даний момент знято 23 фільми про супершпигуна, ще дві картини повинні побачити світло в найближчі роки. Раніше повідомлялося, що на продаж виставлено ще один "шпигунський острів", розташований в архіпелазі Фіджі.