Політика
24 березня 2015
Найєм: Коломойський кинув виклик усій державі
Ситуацією, що сталася біля "Укртранснафти" і "Укрнафти", губернатор Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський кинув виклик всій державі, подавши також приклад іншому бізнесу, як можна вирішувати корпоративні суперечки.
news-image

Про це в понеділок в програмі "Свободи слова" заявив народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм, передає "Укрінформ".

"Вся ця історія загрожує одним - що це сигнал для всіх бізнесменів в країні, великих, дрібних, в тому числі, які є в державній службі, є у Верховній Раді - що так можна. Можна приходити зі своїми воєнізованими охоронцями, захоплювати підприємства, якщо ти не згоден з рішенням держави. Ось це - найголовніша небезпека, про яку ми говорили і минулого тижня, і раніше", - сказав він.

На переконання нардепа, подібна ситуація - виклик державі.

"Якщо відбуваються такі історії - це виклик взагалі державі. Виходить, що ми не можемо захистити державну власність, там з'являються озброєні люди. Більш того, не представляючись. Я не розумію, чому вони зі зброєю розгулюють по місту, чому в місті пересувалися бронемашини без розпізнавальних знаків, без номерів", - сказав він.

Разом з тим, Найєм привітав те, що і президент, і прем'єр-міністр, і міністр внутрішніх справ, і глава СБУ, "при тому, що вони належить до різних політичних сил, у них є різні конфлікти, зараз виступили єдиним фронтом, заявивши, що так не може бути".

"Не повинно бути в Києві озброєної охорони, не повинно бути ніяких формувань, які охороняють державну власність. Не повинно бути ніяких озброєних людей на території держпідприємств, більше того, жоден олігарх - будь то Коломойський, будь то Григоришин, Пінчук, Суркіс, Ахметов - не мають права розпоряджатися державним майном", - сказав він.