Економіка та бізнес
24 березня 2015
Банки «Київська Русь» і «Астра банк» були визнані неплатоспроможними
В Україні "лопнули" ще два банки
news-image

Національний банк України визнав неплатоспроможними ще дві фінустанови: ПАТ «Астра банк» та ПАТ «Банк «Київська Русь». Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на офіційний сайт НБУ.

На підставі цього рішення Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів в обидва банки тимчасову адміністрацію терміном на три місяці - з 20 березня по 19 червня включно.

Про час, коли вкладникам банків почнуть повертити їх гроші, Фонд гарантування повідомить пізніше.

У "Астра Банку" були значні обсяги коштів на корпоративному рахунку в збанкрутілому раніше "Дельта Банку", які він не зміг забрати звідти. «Астра банк» - одна з найменших в Україні фінансових установ, де на рахунках громадян знаходиться 1 млн 147 тис грн.

Більш серйозною втратою став банк «Київська Русь». За даними НБУ, «Київська Русь» відноситься до групи найбільших банків. Загальна сума вкладів фізичних осіб в фінустанові становить 3 млрд 835 млн грн. Банк активно співпрацював з Пенсійним фондом (договір про виплату пенсій через цей банк було подовжено до 1 січня 2016 року). Крім цього, фінустанова була партнером Держслужби зайнятості з виплати допомоги по безробіттю. Гроші перераховувалися до останнього дня.

Читайте також:В три українські банки введені тимчасові адміністрації