Резонанс
27 березня 2015
Капітан німецького аеробуса намагався виламати двері в кабіну сокирою
В той же час, аналіз запису показав, що до останньої секунди, дихання другого пілота було розміреним, що спростовує припущення про те, що він міг втратити свідомість або був схвильований.
news-image

Капітан німецького аеробуса Germanwings Патрік Зондергаймер намагався виламати двері у кабіну управління, у якій закрився другий пілот Андреас Любіц, за допомогою сокири. Про це свідчить аналіз запису "чорних скриньок", повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

Крім того, аналіз запису показав, що до останньої секунди, у той час коли літак летів на гори, дихання другого пілота було розміреним, що спростовує припущення про те, що він міг втратити свідомість або був схвильований.

Німецьке видання з посиланням на свої джерела також повідомляє, що Любіц робив перерву в навчанні у льотній школі у Бремені (штат Арізона, США) на шість років саме через проблеми психологічного характеру. Газета стверджує, що той в цілому півтора роки лікувався у психіатра і навіть деякий час числився у списках непридатних до польотів.

Проте гендиректор Lufthansa Карстен Шпор підкреслив, що не бачить в цій перерві нічого особливого. Він міг літати "без будь-яких обмежень", – запевнив Шпор, визнавши, що його пілоти проходять різні тести, але психологічний в цьому списку відсутній.

Як відомо, мати однієї з однокласниць 28-річного Андреаса Любіца у бесіді з газетою Frankfurter Allgemeine Zeitung розповіла, що пілот, ймовірно, мав проблеми з психікою.

"Мабуть, у нього було "вигорання", депресія", – припускає жінка, додаючи при цьому, що Андреас "був хорошим хлопчиком, із хорошої сім'ї".
Читайте також: Авіакатастрофа А-320: проти пілота порушили справу про "навмисне вбивство"