Суспільство
27 березня 2015
Священика РПЦ заборонили в служінні за благословення росіян на війну проти України
Втім, заборона діятиме лише кілька тижнів
news-image

Протоієрей Володимир Зайцев, священик Єкатеринбурзької єпархії РПЦ, який керує напрямком «Православна теологія» на кафедрі «Теологія» при Уральському державному гірничому університеті, заборонений на кілька тижнів у служінні за участь в урочистій церемонії відправки росіян на війну проти України, повідомляє «Релігія в Україні »з посиланням на Фейсбук-сторінку заступника глави ВЗЦЗ УПЦ (МП) протоієрея Миколи Данилевича, передає Є | Єдність.інфо.

У своєму коментарі від 26 березня заст. глави Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ о. Микола Данилевича пише: 

«Сьогодні в ВЗЦЗ УПЦ надійшла інформація про те, що клірик Єкатеринбурзької єпархії РПЦ протоієрей Володимир Зайцев, який в ніч з 11 на 12 березня цього року проводжав добровольців на війну в Україні зі словами «бийте фашистську мерзоту» заборонений у служінні до свята Святої Пасхи цього року. Питання про подальше служіння буде розглянуто після закінчення зазначеного часу окремо. У тексті указу також є нагадування цьому клірику про заборону спілкування з пресою і будь-яких публічних висловлювань».

На сайті Єкатеринбурзької єпархії дійсно повідомляється, що таке рішення прийняв єпархіальна рада 18 березня, а керуючий єпархією митрополит Кирило підтвердив його указом від 25 березня.

Нагадаємо, що протоієрей Володимир Зайцев під час проводів росіян урочисто вручив роті добровольців прапор «Новоросії» зі словами:

«Бийте фашистську мерзоту, якщо це буде потрібно - а я думаю, що це буде потрібно. Не бійтеся нічого. За серцем кожного з вас Господь дивиться пильно ».

Примітно, що раніше місіонерський храм свт. Інокентія, митрополита Московського, де служить о. Володимир Зайцев, запрошував волонтерів «для розподілу допомоги біженцям з Новоросії». На сайті храму досі висить оголошення з фотографією і цитатою «міністра оборони ДНР» Ігоря Стрєлкова (Гиркина).

Читайте також:"Я таких, як ти, хохлів, в Донбасі розстрілював!": російський спецназівець, влаштував "розбірки" у центрі Москви (відео)