Економіка та бізнес
28 березня 2015
Україна хоче відновити постачання газу з Туркменістану, адже з 1 квітня припиняє його закупівлю у Росії
Туркменістан прагне й надалі розвивати торгово-економічне співробітництво
news-image

Президент України Петро Порошенко і глава уряду Туркменістану обговорювали на зустрічі питання про можливість поставки газу в Україну, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Президент зазначив, що відносини між Україною і Туркменістаном знаходяться на високому рівні. У свою чергу Рашид Мередов підкреслив, що Україна є надійним партнером для Туркменістану, і його країна прагне і надалі розвивати торгово-економічне співробітництво", - повідомляє прес-служба Порошенка.

Президент відзначив зацікавленість в диверсифікації поставок газу, у тому числі за рахунок туркменського природного ресурсу.

За інформацією компанії Укртрансгаз, з початку 2015 року Україна імпортувала з території Європи майже 3,3 млрд кубометрів природного газу.

Раніше стало відомо, що Україна з 1 квітня перестане купувати природний газ у Росії. Про це заявив український міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

20 березня на тристоронніх переговорах у Брюсселі було досягнуто домовленостей по "літньому пакету" газових поставок для Україн

Читайте також:Тепер Європа зможе відмовитися від російського газу