Суспільство
27 березня 2015
Прокуратура вимагає відібрати у Калєтніка землі університету в Бучі
На цій території ділянки загальною площею 12 га і вартістю 16 млн гривень роздали 113-м громадянам, але згодом вони опинилися у власності однієї особи – діда Калєтніка - Василя Киргана.
news-image

Прокуратура Київської області вимагає через суд повернути у державну власність землі Національного аграрного університету в Бучі, які перебувають у власності екс-віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка. Про це повідомляє "Громада Приірпіння" з посиланням на в.о. прокурора Київської області Ігоря Грабеця, передає Є | Єдність.інфо.

Видання нагадує, що у 2008 році Бучанська міська рада під керівництвом екс-регіонала Анатолія Федорука перевела ці землі під житлову забудову. У результаті ділянки загальною площею 12 га і вартістю 16 млн гривень тут роздали 113-м громадянам. У подальшому ділянки опинилися у власності однієї особи – діда Калєтніка Василя Киргана.

Про це виданню повідомили джерела в правоохоронних органах.

"Право постійного користування землями університету було припинено за відсутності згоди органу управління майном – Кабінету Міністрів України, що суперечить вимогам законодавства України та статуту. Крім того, земельні ділянки університету перебували у державній власності, тому вирішення питання про припинення права користування університетом зазначеними землями не належало до компетенції Бучанської міської ради," – пояснив виданню Грабець.

Він уточнив, що позов подано до Ірпінського міського суду. Видання нагадує, що в лютому суд відібрав у Калєтніка лісові землі так званого "Бучанського Межигір'я", які також були оформлені на його діда.

Як відомо, згідно з розслідуванням "Наших грошей", у власності Калєтніка досі перебуває закритий елітний клуб "Вепр" площею 30 тисяч га у Вінницькій області, два кар'єри з видобутку пісковику, агрофірма та квартира у елітному домі біля Верховної Ради.