Україна
27 березня 2015
"Чорний список" недобросовісних забудовників - КМДА
Столична влада має намір оприлюднити перелік забудовників, які не дотримуються законодавчих норм під час будівництва або відмовляються від узятих на себе зобов'язань
news-image

За дорученням міського голови Віталія Кличка столична влада сформує перелік недобросовісних забудовників, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

Відповідне доручення було підписано головою КМДА після чергового скандалу із забудовою біля школи.

"Це не перший випадок неправомірної забудови поблизу навчального закладу в столиці. Тому мер Києва доручив скласти так званий "чорний список" забудовників, які або не виконують містобудівну документацію, або відмовляються від узятих на себе зобов'язань перед містом із зведення об'єктів соціальної інфраструктури - дитячих садків та шкіл", - заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

За її словами, подібний "чорний список" полегшить діяльність правоохоронних органів, співробітників КМДА та депутатів міської ради.

"Беручи будь-яке рішення про надання земельної ділянки в оренду або дозволу на будівництво, представники міської влади завжди будуть перевіряти, чи не пов'язані потенційні об'єкти із скандальними забудовниками", - сказала вона.

Коментуючи будівництво по вул. Булгакова поруч зі школою № 317, Старостенко зазначила, що забудовник не має жодних дозвільних документів для будівництва житлового комплексу.

Читайте також:"Дякую, брате, що ти в мене є!" - Віталій Кличко привітав брата з днем народження (відео)