Політика
27 березня 2015
"Байден вимагав у Яценюка приборкати Коломойського", - Лещенко
Вирішальну роль у долі Ігоря Коломойського зіграв дзвінок віце-президента США Джо Байдена Прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку
news-image

Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі повідомляє Єдність.інфо.

"За словами моїх джерел, Байден закликав Яценюка і його політичну силу продемонструвати єдність з Президентом Порошенко в питанні приборкання Коломойського",- пише він.

За словами Лещенка, після цієї розмови міністр внутрішніх справ зайняв жорстку позицію і були зруйновані надії екс-губернатора про вихід збройних батальйонів на його підтримку.

"Яценюк, усунувшись від підтримки Коломойського за порадою Байдена, позбавив олігарха опори в найвищих кабінетах уряду і силового блоку", - зазначив нардеп.

Крім дзвінка Байдена Яценюку, Коломойський мав зустріч з послом США Джеффрі Пайєтт, яку організував для екс-губернатора рабин Дніпропетровська громадянин США Шмуель Каменецький.

"Намагаючись" продати "американцям свою роль поборника української незалежності, Коломойський, за моєю інформацією, натрапив на жорстку відповідь. Особливо зачепило те, що агресивні й образливі випади Коломойського були адресовані журналісту радіо "Свобода", яка фінансується американськими платниками податків", - підкреслив Лещенко.

У той же час рисою, яка змусила Захід виступити з вимогою усунення Коломойського, стало залучення їм озброєних людей під "Укрнафтою".

"Цей виклик офіційної влади став вироком для Коломойського, адже використанням озброєних людей він кидав виклик Порошенка як легітимному верховному головнокомандувачу, який єдиний має право розпоряджатися силовими підрозділами", - додав нардеп.