Україна
28 березня 2015
У Тернополі відбулися бої середньовічних германців (фото)
Показові лицарські бої влаштували у Тернополі представники клубів історичної реконструкції 28 березня
news-image

На Козацькому острівку у гідропарку «Топільче» билися дві команди: житомирська «Золота Шпора» та львівська «Чорна Галич» повідомляє Єдність.інфо з посиланням на новинний портал.

Склад львівської команди також доповнювали реконструктори з Тернополя і Чернівців. Турнір цей влаштували студенти Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського.

"Турнір ми влаштували для того, щоб популяризувати історичні бої, – розповідає Андрій Андрусів, представник житомирського клубу «Золота Шпора», студент ТДМУ. – Сьогодні це не просто розвага чи хобі, а своєрідний вид спорту. Є світова організація HMB (Historical medieval battle) – історичні середньовічні бої. Є фестиваль «Битва націй», який проходить в різних країнах, у якому беруть участь близько 28 націй з різних частин світу – Австралії, Японії, Франції, Італії та інших. Я і ще троє учасників «Золотої Шпори» входимо до збірної команди України, яка бере участь у цьому фестивалі. Минулого року у Хорватії наша збірна команда у королівській номінації «21 на 21» зайняла друге місце."

Військово-історичний клуб «Золота Шпора» діє у Києві та Житомирі. Він займається реконструкцією побуту та бойових дій Франції та Германії 13-14 століття. Андрій Андрусик планує відкрити філію цього клубу і в Тернополі. Діятиме вона на базі Тернопільського медуніверситету. Керівництво закладу підтримало ідею студента, і погодилось надати місце для тренувань та виділити кошти на придбання амуніції. Стати членом клубу можуть усі, хто цікавиться історичною реконструкцією.

У Тернополі діє також клуб «Галицька дружина», який займається реконструкцією побуту і боїв часів Галицько-Волинського князівства XIII століття.