Війна
30 березня 2015
Жителі Донбасу масово ухиляються від мобілізації в «народне ополчення» і «народну міліцію»
Бойовики намагаються підняти хвилю народного гніву.
news-image

Тому  «республікам» доводиться вдаватися до провокацій. Про це заявив заступник командувача АТО, полковник Валентин Федичев, передає прес-служба Донецької облдержадміністрації,  пише Єдність.інфо.

Федичев підкреслив, що через майже рік після самопроголошення так званих «ДНР» і «ЛНР» на площах Донецька та Луганська не чути «голосів істеричних крикунів про «приєднання» до Росії, високі пенсії і майбутнє «російське життя» без України.

«Жителі Донбасу масово ухиляються від мобілізації в "народне ополчення"  і «народну міліцію». Незважаючи на масове безробіття та безгрошів'я населення, загони бойовиків поповнили лише 10-15% того, на що ватажки розраховували. Тому для утримання влади ці панове йдуть на нелюдські провокації. Вони сподіваються, що, організувавши обстріли житлових кварталів населених пунктів і звинувативши в цьому українських військовослужбовців, вдасться підняти «хвилю народного гніву» проти України і загнати в бандформування нових обдурених мешканців Донбасу», - зазначив Федичев.

За його інформацією, з цією метою бойовики «ЛНР» увечері 28 березня обстріляли село Сміливе на Бахмутці з «Граду». А вночі 29 березня 10-15 реактивних снарядів бойовики «ДНР» обрушили на голови сплячих мирних жителів Горловки. Вогневі позиції для установок «Град» бойовики обрали між смт Гольмівський і Зайцеве. На думку провокаторів, вогонь з цього напрямку повинен був переконати жителів окупованої Горловки в «винності» української сторон. 

Подібні провокації проводилися і раніше, але після Мінських домовленостей «провокаційні обстріли бойовиків, які призводять до загибелі і каліцтва мирних жителів стали неймовірно цинічними».

Читайте також:Російсько-терористичні війська обстріляли Трьохізбенку: є поранені укранські військові