Політика
30 березня 2015
Особисті дані світових лідерів були випадково розголошені
Витік інформації не привів до скандалу.
news-image

 Про це пише Є | Єдність.інфо, посилаючись на британське видання The Guardian.

"Особиста інформація, яка була розголошена, включала ім'я, дату народження, форму звернення, посаду, громадянство, номер паспорта, номер візи і підтип візи 31 лідера (прем'єр-міністрів, президентів і тих, хто займає аналогічні посади), які брали участь у саміті G20", - пише видання.

Співробітник імміграційного відомства 7 листопада 2014 року помилково послав ці дані організаторам футбольного Кубка Азії через неправильне заповнення адресного рядка електронної пошти.

The Guardian відзначає, що серед учасників листопадового саміту в Брісбені, особисті дані яких були відправлені не за адресою, президент США Барак Обама, президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова КНР Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, президент Індонезії Джоко Відодо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

У розпорядженні видання опинилося повідомлення, яке австралійське імміграційне відомство направило в австралійську комісію із захисту права на недоторканність особистих даних. У ньому йдеться, що "малоймовірно, що ця інформація стала надбанням громадськості".

Керівництво прикордонно-імміграційної служби Австралії зазначає, що інших особистих даних в помилково відправленому електронному листі не містилося. Співробітник оргкомітету Кубка Азії, що отримав лист помилково, видалив його зі своєї поштової скриньки і очистив папку, в якій були видалені повідомлення.

Читайте також:Європейські лідери домовилися продовжити санкції проти Росії до кінця 2015 року