Події
30 березня 2015
Інформатор-вербувальник, затриманий співробітниками СБУ, розповів про свою допомогу терористам (відео)
На Донеччині правоохоронці викрили трьох зловмисників, які виконували злочинні накази бойовиків
news-image

Як повідомляється на сайті СБУ України, вчора протягом доби у районі проведення АТО було затримано трьох місцевих мешканців, які виконували злочинні накази бойовиків терористичної організації «ДНР», повідомляє Є | Єдність.інфо.

У м. Гірник Донецької області був затриманий 31-річний колишній військовослужбовець, якого завербувала «розвідка» терористів. Місцевий мешканець, маючи спеціальну військову підготовку, організовував та координував дії диверсійних груп на території Донецької області, а також вербував громадян для участі у збройних терористичних формуваннях.

Поблизу с. Галіцинівка Мар’їнського району Донецької області оперативники затримали місцевого підприємця 1973 р.н. Зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та чисельність сил АТО. За наданими ним координатами терористи здійснювали обстріли українських позицій та мирних населених пунктів.

Того ж дня на Донеччині СБУ затримала зловмисника – мешканця с. Орлівка, завербованого представником російських спецслужб на прізвисько «Текіла». Інформатор здобував відомості про маршрути пересування української військових у Ясинуватському районі. Затриманий зізнався, що передана «Текілі» ним інформація використовувалася терористами для коригування артилерійських обстрілів.

Триває досудове розслідування за ст. 258-3 ККУ (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Читайте також: СБУ затримала на хабарі двох чиновників-хабарників