Світ
31 березня 2015
Електричний колапс: майже вся Туреччина опинилася без світла
У Туреччині десятки міст і провінцій залишилися без світла та електроенергії: не курсує громадський транспорт, зупинилася робота на фабриках і в офісах.
news-image

Як передає Єдність.інфо із посиланням на "Доган", відключення енергії торкнулося майже всієї Туреччини, за винятком міста Ван на сході країни.

У цей час зупинено рух метро і трамваїв у Стамбулі, Анкарі та трьох інших великих містах. За деякими оцінками, від вимкнення світла могло постраждати два десятки населених пунктів.

У Стамбулі не працюють світлофори, на дорогах затори, ситуацію намагаються налагодити співробітники поліції, які вручну регулюють рух. Пожежні служби допомагають визволяти людей, що застрягли в ліфтах.

Міністерство енергетики організувало екстрений центр для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. У Турецькій електричній компанії повідомили, що йдеться про найбільшу за останні 15 років проблему з подачею енергії. За їхньою оцінкою, електрика є лише на 15% території Анкари і Стамбула.

У відомстві вважають, що відключення електроенергії сталось через пошкодження на лініях електропередачі, що зв’язує Туреччину з рештою Європи. Відновити ситуацію, за оцінкою компанії, вдасться лише через кілька годин.

Відповідаючи на питання про те, чи міг теракт стати причиною знеструмлення, прем’єр-міністр країни Ахмет Давутоглу сказав, що перевіряються всі версії.  

Читайте також: У Стамбулі радикали взяли в заручники прокурора (відео)