Суспільство
1 квітня 2015
На Донеччині судитимуть чотирьох чоловіків за контрафактну горілку
Контрабандистам загрожує до 12 років позбавлення волі.
news-image

Прокуратурою Донецької області направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів ОЗГ, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, перевезення, а також збут незаконно виготовлених марок акцизного податку, вчинені організованою групою) та ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв) КК України, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу ГПУ. 

Під час досудового розслідування встановлено, що з вересня 2013 року по жовтень 2014 року четверо мешканців Добропільського району Донецької області ввозили на території, підконтрольні терористичній організації «ДНР», фальсифіковані алкогольні напої та незаконно маркували їх власноручно виготовленими марками акцизного податку. Збували цей контрафактний товар на території Красноармійського та Добропільського районів.

Під час обшуків у членів ОЗГ вилучено акцизні марки, які, згідно з висновком технічної експертизи, виготовлені не заводським способом та не відповідають встановленим зразкам, а також майже 1000 пляшок з горілкою, яка не відповідає діючим стандартам та є фальсифікованим спиртним напоєм.

Максимальна міра покарання, яка загрожує контрабандистам – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: ГПУ відкрила справу про зловживання в Кабміні

з