Україна
1 квітня 2015
Іноземні судна продовжують відвідувати анексований Крим
Наймасовішим порушником є ​​РФ.
news-image

Іноземні судна продовжують відвідувати анексований Крим всупереч рекомендаціям ООН, але масштаб порушень зростає повільніше, ніж у першій половині 2014 року. Про це повідомляє портал BlackSeaNews, інформує  Є | Єдність.інфо. 

За даними моніторингу, в цілому за минулий рік на півострів зайшли 165 торгових суден з 15 країн. Наймасовішим порушником є ​​РФ (71 корабель від загальної кількості). Далі йдуть Туреччина (42 судна) та Греція (23 судна).

При цьому станом на 14 жовтня 2014-го серед порушників значилося 118 суден. Ці цифри включені в результати річного моніторингу. Таким чином максимальний рівень порушень ембарго спостерігався влітку 2014 року. Як підкреслюють джерела, зниження кількості порушень в останні півроку не можна пояснити лише осінньо-зимовою паузою в сезоні навігації.

Разом з тим весною істотно зріс відсоток заходів у порти Криму суден, що належать українським компаніям. Якщо до 14 жовтня таких випадків налічувалося лише два, то з тих пір відбулося ще п'ять.

У BlackSeaNews запевняють, що визначають приналежність судів не по прапору, а за відомостями про судновласника та/або оператора судна.

Нагадаємо, 27 березня 2014-го  Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, згідно з якою ООН та її спеціалізовані органи, до яких відноситься Міжнародна морська організація, закликають «усі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати будь-яку зміну статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя ... і утримуватися від будь-яких дій або кроків, які можна було б витлумачити як визнання будь-якого такого зміненого статусу» (п. 6 резолюції).

Читайте також: Аксьонов віддав "Артек" у власність Росії