Суспільство
1 квітня 2015
Харківські вчителі з'їздили в Росію з дружнім візитом
Вчителі з Харкова переймають досвід російських колег та фотографуються з георгіївськими стрічками.
news-image

Вчителі з харківської школи №136 їздили в Білгород на семінар присвячений патріотичному вихованню молоді, передає Єдність.інфо.

Після появи фотографій у газеті, де харківські вчителі позують з георгіївськими стрічками біля портрета Путіна, харківські активісти написали звернення до СБУ. У своєму зверненні патріоти вимагають провести розслідування та розібратися з вчителями. З заявою звернувся один із депутатів Харківської ОДА.

«Прошу відреагувати на інформацію щодо проросійської діяльності директора школи №136 Галини Рябоштан та її заступника Ольги Деркач, які переймали у російських колег "досвід дружби між народами "і" дихали свіжим повітрям" в Білгороді», - написав депутат.

За подібний візит харківським вчителям загрожує розгляд у департаменті освіти і розслідування у Службі безпеки України.

Відомо, що між школами існують давні угоди про співпрацю, тому представники харківської школи поїхали на семінар. Подібних семінарів проводиться багато, але цей захід був висвітлений російськими ЗМІ завдяки приїзду українських вчителів.

Для українських вчителів була проведена культурна програма, екскурсії та заходи. В білгородській газеті з'явився відгук про захід директриси харківської школи:

«Ми розглядаємо нашу співпрацю як ковток свіжого повітря. І знаєте, якщо ми щось можемо зробити для дружби російського та українського народів, повірте, ми будемо це робити », - процитували українську вчительку.

На сайті школи також з'явилася інформація про поїздку та фотозвіт. Саме фото викликало бурну реакцію українців та звернення до СБУ.

Читайте також: Суд засудив на чотири роки мешканку Алмати за заклики приєднатися до Росії