Спорт
2 квітня 2015
FIFA відмовила сенаторам США, які рекомендували позбавити Росію права на ЧС-2018
Бойкот спортивних турнірів не найефективніший спосіб вирішення проблем, - Фішер
news-image

Чиновники мотивують це тим, що спорт нібито "допоможе налагодити діалог урядів і народів", пише  Є | Єдність.інфо, посилаючись на "Коммерсант".

FIFA не підтримала пропозицію сенаторів США позбавити Росію права проведення чемпіонату світу в 2018 році. Про це заявила прес-секретар організації Делія Фішер.

Історія показує, що бойкот спортивних турнірів чи політика ізоляції або конфронтації не найефективніші способи вирішення проблем. Проведення турніру може стати потужним каталізатором для конструктивного діалогу між народами і урядами, допомагаючи привнести соціальні зміни", - сказала вона.

За словами прес-аташе FIFA футбол "не може розглядатися в якості вирішення всіх проблем", зокрема тих, які стосуються світової політики.

Ми вже бачили, що чемпіонат світу з футболу може бути силою добра. FIFA вірить, що саме таким і буде турнір в Росії", - йдеться в повідомленні Фішер.

Напередодні група сенаторів США написала лист в FIFA на ім'я президента Йозефа Блаттера з "наполегливою рекомендацією" переглянути рішення про право Росії проводити ЧС-2018 через ситуацію в Україні і приєднання Криму. Лист підписали 13 демократів і республіканців, серед них Джон Маккейн, Роберт Менендес, Рон Джонсон, Річард Дурбін.

Раніше віце-президент FIFA Уебб заявив: "При нинішніх проблемах з расизмом в Росії не можна проводити ЧС-2018". 

Читайте також: Сенатори США закликали позбавити режим Путіна права проведення ЧС-2018