Світ
2 квітня 2015
В Ємені бунтівники розграбували російське генконсульство
Повстанці-хусити атакували і розграбували генеральне консульство Російської Федерації в Адені, винесли документи і оргтехніку.
news-image

Про це повідомляє ТАРС із посиланням на єменський інформаційний портал Huna Aden, передає Є | Єдність.інфо.

«Озброєні формування хуситів і прибічників колишнього президента країни Алі Абдалли Салеха напали в середу на генконсульство, зламали двері будівлі, заволоділи майном і оргтехнікою. За свідченнями очевидців, бунтівники винесли устаткування і документи, навантажили їх на автомобілі і вивезли в невідомому напрямі», - повідомляє портал.

За попередніми даними, російських дипломатів у момент атаки в генконсульстві не було. У посольстві РФ в Ємені прокоментувати ситуацію відмовилися, повідомивши лише, що дипломатична місія в столиці країни Сані останні три дні працює в авральному режимі.

Нагадаємо, глава МЗС Саудівської Аравії принц Сауд аль-Фейсал розкритикував лист президента РФ Володимира Путіна, в якому той закликає арабські держави вирішити конфлікт в Ємені «без зовнішнього втручання». Аль-Фейсал відзначив, що російська влада «говорить про трагедію в Сирії, тоді як сама є частиною цих трагедій, озброюючи сирійський режим для боротьби з власним народом».

Читайте також: В Ємені шиїтські повстанці оголосили про захоплення влади