Події
2 квітня 2015
"Microsoft" допомагатиме МВС забезпечувати кібербезпеку України
Міністерство внутрішніх справ України та корпорація "Microsoft" підписали Меморандум про взаєморозуміння, який закріплює взаємну зацікавленість у співпраці в галузі захисту даних, інформаційної та кібербезпеки. 
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС України, підписання цього документу надає можливість у подальшому співпрацювати у сфері захисту даних та інформаційної безпеки України.

Співпраця зі світовим лідером дозволить Міністерству налагодити ефективну систему захисту від кіберзагроз та оперативного реагування на атаки, – підкреслив заступник глави МВС. 

За словами віце-президента "Microsoft", у країнах Центральної та Східної Європи Дона Грентема для американської корпорації питання захисту даних є надзвичайно важливим. Корпорація вже понад 20 років співпрацює з європейськими урядами, державними установами та бізнесом і ділиться власним досвідом. Це допомагає відповідати на локальні виклики та сприяти економічному розвитку.  Водночас ми постійно розвиваємо наші технології, щоб уряди могли будувати свої рішення в умовах довіри.

Крім того, представники компанії готові надавати допомогу правоохоронцям у процесі ідентифікації та боротьби із загрозами інформаційній безпеці.Сторони говорять, що підписаний сьогодні Меморандум стане фундаментом для підписання подальших угод, в рамках яких МВС та фахівці "Microsoft" спільно працюватимуть над посиленням кібербезпеки відомства. Зокрема, компанія готова надавати інформаційну підтримку і консультації фахівцям МВС щодо своїх продуктів та сервісів "Microsoft".

Сторони також обговорили перспективи розширеної співпраці в рамках програми операційної та технічної підтримки найвищого класу "Microsoft Premier Support", а також підписання міністерством угоди про співробітництво з питань безпеки.