Світ
4 квітня 2015
У Росії відбувся скандал через іграшкових солдатиків
Через продаж іграшкових солдатиків-нацистів порушили кримінальну справу.
news-image

У Москві в дитячому магазині продавали іграшкових солдатиків та бюсти з нацистською символікою передає Є | Єдність.інфо.

Гендиректору "Дитячого світу" винесли застереження. У зв'язку з виявленням на вітрині дитячого магазину бюстів і фігурок солдат із забороненою в Росії символікою фашистської Німеччини, слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу. Кримінальну справу відкрито за статтею "розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності". Днем слідчі провели обшук в «Дитячому світі».

Співробітники вилучили кілька товарів - бюсти німецьких солдатів періоду Великої Вітчизняної війни. На формі цих солдатиків дійсно була нацистська символіка, зокрема характерний значок СС у вигляді двох блискавок. У той же час німецької свастики не було ні на одному з товарів. Як кажуть директор магазину і продавці, їм незрозуміло, чому обшуки почалися саме сьогодні, адже колекційну продукцію вони продають вже 15 років.

"Такі фігурки і танчики, літачки з'явилися не зараз. Магазин існує 15 років, найбільший, самий популярний. Приїжджають з інших міст, країн, щорічно проводяться виставки та конкурси.", - розповідає продавець-консультант.