Політика
5 квітня 2015
Шокін залучив до процесу підбору керівних кадрів прокуратури громадськість
Претендент на посаду зобов'язаний пройти співбесіду у всіх замів генерального прокурора і отримати їх схвалення.
news-image

У квітні місяці новий Генеральний прокурор Віктор Шокін провів цілий ряд кадрових ротацій, як в центральному апараті, так і в регіонах. Але крім звільнень була змінена процедура призначення в самій Генпрокуратурі. 

Про це пише Є | Єдність.інфо.

Якщо раніше рішення про призначення керівного складу органів прокуратури брав одноосібно керівник відомства, то згідно нового наказу Шокіна, претендент на посаду зобов'язаний пройти співбесіду у всіх замів генерального прокурора і отримати їх схвалення.

Якщо хоча б один заступник відмовлявся погоджувати кандидата призначення не відбувалося. Таким чином, процес підбору кадрів, перестав носити кулуарний характер і став плодом колегіального рішення.

Також нове керівництво Генпрокуратури до процесу співбесіди стало залучати представників громадськості. З такою ініціативою під час зустрічі з президією Консультативної ради при Генпрокуратурі виступив Віктор Шокін.

Читайте також: "Для мене немає недоторканих", - Шокін

Слід додати, що голова Консультативної ради Віталій Повх зазначив, що ініціатива керівництва Генпрокуратури заслуговує максимальної підтримки, оскільки залучення громадськості до процесу підбору кадрів дозволить підвищити якість самих кадрів і мінімізувати можливість потрапляння у владу корупційних елементів.