Політика
6 квітня 2015
У "ЛНР" вважають, якби Київ рік тому почув вимоги Донбасу, то Україна зараз була б єдиною
Крім того, у Луганську впевнені, що саме українська влада винна у жертвах та гуманітарній катастрофі на Донбасі.
news-image

Якби особи, які захопили рік тому владу в Києві, прислухалися до мітингувальників на Донбасі ще тоді, то зараз Україна залишилася б єдиною і, можливо, навіть, унітарною. Таку думку висловив журналістам голова "Ради міністрів" "ЛНР" Геннадій Ципкалов, інформує Є | Єдність.інфо.

"Якби в Києві дійсно намагалися, хотіли б нас почути, то ріки крові не пролилися б і, дійсно, була б зараз цілісна України", - зазначив він

Найстрашніше, на думку Ципкалова - це те, що "впертість Києва призвела до великих жертв серед мирних жителів і гуманітарній  катастрофі на Донбасі".

Крім того, як стало відомо, день захоплення СБУ - 6 квітня, указом глави "ЛНР" Ігоря Плотницького стане для мешканців "республіки" ​​пам'ятною датою.

"З метою збереження в пам'яті покоління доленосних подій 6 квітня 2014, встановлення традицій державності Луганської Народної Республіки, враховуючи неоціненний внесок патріотів Луганщини, які взяли під свій контроль будівлю СБУ в Луганську - встановити в Луганській Народній Республіці пам'ятну дату - 6 квітня", - йдеться в указі.
Читайте також: У "ЛНР" вважають, що таких, як Аваков, "потрібно відправляти в психіатричну лікарню і лікувати"