Україна
6 квітня 2015
Національна екологічна рада України вимагає звільнення міністра екології
Представники природоохоронних організацій відзначають, що на посаду міністра екології призначають осіб, які не мають необхідних знань і досвіду.
news-image

Національний екологічний рада України, яка об'єднує всеукраїнські природоохоронні організації, звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням приділити увагу ситуації, що склалася в системі державного управління в сфері охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, і поставити питання про звільнення з посади міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.

Про це йдеться у відкритому письмовому зверненні за підписом голови Національного екологічного ради Тетяни Тимочко, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на «КиевVласть».

У своєму зверненні представники природоохоронних організацій відзначають, що на посаду міністра екології призначають осіб, які не мають необхідних знань і досвіду роботи в цій сфері.

Підставою для написання цього листа, як відзначають його автори, став звіт міністра екології та природних ресурсів України про досягнення міністерства за 100 днів роботи.

"У звіті Шевченко не згадує ні про євроінтеграцію, ні про угоду про асоціацію між Україною та ЄС, тим самим вважаючи євроінтеграцію в галузі навколишнього середовища непріоритетною задачею для Мінприроди. Разом з тим, виконання Україною положень угоди про асоціацію (УА) з ЄС передбачає впровадження 26 директив і 3 регламентів ЄС у сфері охорони навколишнього середовища ", - йдеться в листі.

У зверненні підкреслюється, що міністр екології також не згадує про реформу системи управління навколишнім середовищем.

"Громадські природоохоронні організації ще в червні 2014 розробили проект реформування природоохоронної галузі, проте, жоден з міністрів екології та природних ресурсів України навіть не розглядав цей документ", - підкреслили представники природоохоронних організацій.

 

Читайте також: У МЗС прокоментували «пропозицію Порошенка Путіну забрати Донбас»