Події
6 квітня 2015
Бойовика, що готував теракти під вибори, посадили на 13 років (ВІДЕО)
Чоловіка звинуватили у підготовці захоплення адміністративних будівель та терактів у Бердянську в травні 2014 року.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу СБУ, 6 квітня 2015 року Бердянський міськрайсуд Запорізької області виніс вирок бойовику "ДНР", керівнику терористичної групи, яка готувала захоплення адміністративних будівель та вчинення терактів у Бердянську.

 У ході досудового розслідування встановлено, що напередодні та в день проведення виборів президента України група терористів планувала "вчинити теракти та захопити морський порт і адміністративні будівлі у Бердянську. У разі успішного виконання завдання керівник групи бойовиків, за даними правоохоронців, мав зайняти місце самопроголошеного "мера" Бердянська.

Проте задуми бойовиків не здійснилися. Наприкінці травня минулого року у ході спецоперації співробітники СБУ затримали зловмисників та вилучили 73 ящики зі зброєю, доставлені морським шляхом з окупованої території АР Крим.Слідство встановило, що діями зловмисника керували представники російських спецслужб, які також контролювали доставку стрілецької зброї та вибухівки, що призначалась для озброєння терористів. 

Правоохоронці вилучили одну з найбільших партій зброї: 24 гранатомети РПГ-22, 5 кулеметів РПК, 3 кулемети ПКМ, 88 автоматів АК-74, 920 гранат РГД-5, 25 200 набоїв та різне спорядження.

Суд визнав ватажка "терористичної групи" винним за статтєю 111 - "Державна зрада, статтєю 258-3 - "Створення терористичної групи чи терористичної організації" та статтєю 263 - "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу та призначив покарання у вигляді 13-ти років позбавлення волі. 

Читайте також: Від російських терористів чекають кривавих провокацій на Великдень