Війна
7 квітня 2015
Ричкова про вихід із Дебальцевого: замість 11 танків приїхав лише один
Волонтер розповіла невідомі подробиці про вихід українських військових із Дебальцевого.
news-image

Про винних у трагічній розв'язці подій під Дебальцевим йдеться в інтерв'ю "Українській правді" Тетяни Ричкової, волонтера і представника Міністерства оборони України, повідомляє Є | Єдність.інфо

На жаль, у нас величезна проблема з танкістами. Вони мали зробити коридор і підтримувати, прикривати спину хлопцям, які виходять (з Дебальцевого - прим.авт.). Знаєш, скільки танкістів приїхали на завдання? ... Один танк приїхав. Замість одинадцяти."

Вона також додала, що, на її погляд, не можна в усьому звинувачувати лише керівництво Генерального штабу. Накази не виконуються на місцях.

 

Хай не кажуть, що я "люблю-не люблю" Муженко, я об'єктивно його сприймаю. Є й у нього помилки. Але він при мені кричав "прізвища й ім'я командирів, я їх всіх звільню, як це так – треба робити коридор!"

Ричкова підтвердила, що командування відповідних підрозділів було звільнено після відведення військ із Дебальцевого.

Нагадаємо, що 18 лютого 2015 року після запеклих боїв українські війська залишили Дебальцеве на Донеччині. Під час відведення коридором за офіційними даними від куль терористів загинуло близько 40 військових, поранено — 167. Великий залізничний вузол Дебальцевого був підірваний.

Читайте також: Під час захоплення Дебальцеве терористи руйнували житлові квартали за допомогою важкої артилерії (ВІДЕО)