Україна
7 квітня 2015
Киян та гостей столиці запрошують на великий Всеукраїнський фестиваль писанок
Фестиваль писанок триватиме з 9 до 19 квітня.
news-image

9 квітня на Софійській площі розпочнеться Всеукраїнський фестиваль писанок, повідомляє Є | Єдність.інфо.

За інформацією Департаменту культури КМДА, на киян та гостей столиці чекає неперевершена колекція писанок, яка прикрашатиме Софійську площу. За умовами фестивалю усі писанки спершу пройшли конкурсний відбір, і тільки найкращі «попрямували» до столиці. Загальна кількість писанок, що представляє регіональні особливості нашої країни, становить понад 30 тисяч. Ще близько 20 тисяч використані для створення унікальних арт-об’єктів.

Уперше фестиваль представить три 2-х метрові писанкові люстри, що висітимуть на висоті 3-х метрів. На виготовлення таких арт-об’єктів організаторами використано понад 7 тисяч писанок.

Крім того, у Резиденції Святого Миколая  відкриється унікальна виставка писанок народних майстрів України. А поряд з Резиденцією працюватиме великодній арт-простір - народні майстри та флористи-дизайнери проводитимуть майстер-класи з писанкарства та створення великодніх композицій із квітів.

Традиційно, для фестивалю буде побудовано великодній «Тунель бажань», який з’єднує Будинок Митрополита та Собор святої Софії. Біля Дзвіниці заповідника фестиваль презентує двадцять 2-х метрових писанок, які приїхали до Києва з різних областей України. 

Для маленьких відвідувачів буде облаштовано дитячу зону. Зокрема, буде встановлена карусель та інші розваги, працюватиме зона продажу декоративно-прикладних виробів і великодніх солодощів (пасочки, пряники, карамель тощо). Найменших відвідувачів заходу чекатиме казковий лабіринт із сіна.

Також у програмі фестивалю відбудуться конкурси «Народної писанки», «Регіональної писанки», «Великодньої паски».

Читайте також: В Києві на Великдень встановлять велику світлодіодну писанку

Як повідомлялося раніше, у рамках Всеукраїнського фестивалю писанок на Софійській площі буде встановлена світлодіодна писанка рекордних розмірів – 6 метрів заввишки і діаметром 4,5 метри.