Політика
7 квітня 2015
Перевірку на посаду голови Антикорупційного бюро пройшли троє з чотирьох кандидатів - Чубаров
Спеціальну перевірку та люстраційну перевірку щодо обрання на посаду директора Національного антикорупційного бюро пройшли Артем Ситник, Микола Сірий та Віктор Чумак.
news-image

Як повідомляла раніше Є | Єдність.інфо,  комісія з обрання директора Національного антикорупційного бюро ухвалила чотирьох кандидатів, які були направлені для проходження спецперевірки, зокрема, Віктор Чумак, Артем Ситник, Микола Сірий та Яків Варічев.

Сьогодні  під час 17-го засідання конкурсної комісії її голова Рефат Чубаров повідомив, що надійшла інформація про проходження спеціальної перевірки та перевірки відповідно до Закону "Про очищення влади" чотирма кандидатами на посаду директора Антикорупційного бюро.

За словами Чубарова, всі служби, які брали участь у проведенні перевірок, надали свої письмові висновки щодо кожної кандидатури. Голова комісії повідомив, що всі чотири кандидата були повторно запрошені до податкових служб для того, щоб уточнити раніше подані декларації. У відповідні декларації від усіх кандидатів були внесені певні зміни різного рівня.

У Службі безпеки України було розглянуто матеріали щодо перевірки кандидатів на посаду голови Національного антикорупційного бюро. Встановлено, що стосовно Ситника А.С., Сірого М.І. та Чумака В.В. інформація, яка би перешкоджала їхньому призначенню, від Служби безпеки України відсутня, - зазначив Чубаров.

Таким чином, один із кандидатів - Яків Варічев перевірку не пройшов.  

Читайте також: Стали відомі підсумки конкурсу на голову антикорупційного бюро