Світ
7 квітня 2015
Кремль не хоче шукати замовників вбивства Нємцова
Російська опозиція пропонує діяти самостійно
news-image

Про це заявив Володимир Рижков, російський опозиціонер, який прийшов сьогодні вшанувати пам'ять Бориса Немцова на Великий Москворецький міст, повідомляє  Є | Єдність.інфо з посиланням на Радіо Свобода.

Він наголосив, що російська демократична опозиція не довіряє результатам слідства і звернулася до президента Росії з ініціативою створення контактної групи з розслідування вбивства Нємцова.

В інтерв'ю журналістам він порівняв епоху Путіна зі сталінськими часами, коли вбивства політичних опонентів були звичайною справою. Проте політик наголосив, що резонансне вбивство Бориса Нємцова змінило російське суспільство.

 

Вбивство не змінило владу. Проте воно змінило суспільство... Сьогодні дуже важлива акція. Кремль має зрозуміти, що люди приходитимуть сюди, люди пам'ятатимуть Бориса, люди вимагатимуть повного розслідування."

Нагадаємо, Борис Нємцов був застрелений у центрі Москви в ніч на 28 лютого. Слідство вважає, що основним мотивом у справі про вбивство опозиціонера є політична або релігійна ненависть.

 

Читайте також: У Москві вшановують пам'ять Бориса Нємцова (ОНЛАЙН)