Події
7 квітня 2015
Єдиного депутата Держдуми, який голосував проти анексії Криму, позбавили недоторканності
За це рішення проголосували 438 депутатів, 1 був проти.
news-image

Держдума позбавила парламентської недоторканності депутата Іллю Пономарьова і дала згоду на порушення стосовно нього кримінальної справи. За це рішення проголосували 438 депутатів, 1 був проти, передає Є | Єдність.інфо.

В кінці березня в нижню палату надійшло подання Генпрокуратури з проханням дати згоду на порушення кримінальної справи щодо парламентарія.

Слідчий комітет Росії вважає, що депутат Пономарьов взяв "активну участь" у розтраті 22 млн рублів фонду "Сколково", з яким у нього були укладені контракти на проведення науково-дослідних робіт і читання лекцій.

Відомо, що Ілля Пономарьов у 2013 році вийшов з партії "Справедлива Росія", проте залишається членом цієї фракції в Держдумі.

Він був єдиним депутатом нижньої палати російського парламенту, який проголосував проти договору та закону про прийняття Криму до РФ.

Лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов неодноразово вимагав від Пономарьова здати мандат. Це питання розглядалося на засіданнях комітету з регламенту і комісії з етики, які, однак, підтвердили, що підстав для позбавлення Пономарьова повноважень немає.

Читайте також: Депутат-дисидент з Держдуми розповів, як йому живеться після голосування по Криму