Суспільство
8 квітня 2015
Піаністка Лисиця не очікувала, що їй заборонять виступати через погляди
Американська піаністка українського походження Валентина Лисиця не очікувала такої реакції керівництва оркестру на її твіти.
news-image

Піаністка українського походження Валентина Лисиця розповіла в ефірі програми Russia Today In the Now про те, з якими складнощами їй довелося зіткнутися через свої переконання, передає Є | Єдність.інфо.

Валентину виключили з оркестра і скасували її концерт в Торонто (Канада) через те, що жінка засуджувала політику української влади щодо російсько-українського конфлікту. В інтерв'ю піаністка розповіла, що для неї стало великою несподіванкою рішення Симфонічного оркестру Торонто відмовитися від роботи з нею.

Я завжди відділяла музику від політики, завжди намагалася зберігати між ними велику дистанцію. Але я думаю, що в чомусь це було і помилкою, тому що зараз мені інкримінується зміст моїх же твітів - я повністю за свободу слова і за вільну дискусію, нехай це буде гаряча дискусія, і це якраз те, що я робила в Twitter. Я висловлювала іншу точку зору, але я ніколи не очікувала, що у відповідь мені заборонять виступати, - прокоментувала ситуацію Валентина.

Валентина розповіла, що керівництву оркестру почали надходити анонімні скарги від жителів України, що в підсумку призвело до скандалу. Тепер артистка спілкується з представниками оркестру тільки через юристів.

Також Лисиця розповіла, що часто чує закиди на свою адресу, в яких їй радять їхати і працювати в Росію.

Смішно, коли мені пишуть "повертайтеся в свою Росію". Я б із задоволенням поїхала в Росію - взагалі-то я бувала там досить рідко і не проти надолужити згаяне. Я ж навіть жодного разу не виступала в Росії. Про мене пишуть - "вона за Кремль". Навіть не хочеться цитувати, можете самі уявити. А я - українка, і я говорю про українців, про долю українського народу: про те, як несправедливо з ним обійшлися, про те, як починалася ця жахлива братовбивча громадянська війна. І коли мені пишуть "забирайтеся, повертайтеся до Росії, - ці люди просто забувають, що світ куди більше, ніж вони звикли думати, - розповіла піаністка.
Читайте також: Відому піаністку звільнили з канадського оркестру через російську пропаганду