Політика
8 квітня 2015
В Росії розгорівся скандал навколо фотографій Навального з символікою «Азова»
Скандал навколо Навального спровокував російський пропагандист Ілля Ремесло.
news-image

Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний знявся в сімейній фотосесії у фотографа Alex Constа передає Є | Єдність.інфо.

Після появи знімків з фотосесії Навального, в мережі почали з'являтися фотожаби, на яких логотип компанії New Balance на кофті політика перетворювали на інші знаки та логотипи. Найскандальнішої стала версія з символікою полку Національної Гвардії України "Азов", яка схожа з древнім символом - «вовчим гаком».

Один з російських пропагандистів Ілля Ремесло навіть опублікував фотожабу Навального, як справжню фотографію і назвав політика «нациком». Згодом цей запис був видален, а Ремесло визнав, що опублікував підробку. Але в мережі фото залишилися і не на жарт розігріли російську інтернет-аудиторію. Сам політик заявив, що не симпатизує українським націоналістам, а в "провокації" звинуватив молодіжне крило партії «Єдина Росія».

На сторінці  Батальйону спеціального призначення "Азов" також прокоментували цю подію.

"Псевдонаціоналіст-псевдоопозиціонер Навальний боїться звинувачень у симпатії українським соціал-націоналістам", - написали в прес-службі батальйону.