Суспільство
9 квітня 2015
Соціально-мистецький проект "Батько Героя" покажуть українцям за кордоном
Соціально-мистецький проект "Батько Героя", присвячений загиблим воїнам, представлять українській громаді за кордоном.
news-image

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з  посиланням на Львівська газета.

"Після представлення в галереї (Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького, яка відбудеться 9 квітня - ред.) проект почергово буде експонуватися в українських культурних центрах діаспори в світі", - зазначили в галереї мистецтв.

За словами організаторів проекту, якими і є Львівська галерея, в основі виставки - більше двох десятків чорно-білих фотопортретів батьків.

"Молоді фотомайстри, автори робіт, спробували донести до нас глибокі емоції, переживання від втрати перерваного порядку передачі коду роду, що викликані смертю сина. Цей проект - це також і реквієм - пам'ять про загиблих і наше тихе «дякую» їм і їхнім родинам", - розповідають вони.

Також до уваги відвідувачів буде представлено показ документального фільму на основі авторської репортажної відео та аудіо зйомки, яку ми провели в процесі експедиції по родинах загиблих двадцяти п’яти хлопців у Львові та містечках і селах нашої області.

Основною метою проекту є виховання свідомих громадян, юнацької та дитячої молоді на прикладі конкретних свідомих Героїв.