Політика
9 квітня 2015
Коморовський: Не буде стабільної і безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна
Президент Польщі вважає, що російська агресія намагається відібрати в України право вибору
news-image

Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський вважає, що не буде стабільної і безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна. Про це він заявив, виступаючи сьогодні у Верховній Раді, передає Є | Єдність.інфо.

Польща звертає увагу на цей український вибір (європейську інтеграцію- ред.) із задоволенням. Чекаємо на це з великим задоволенням. Саме на таке рішення. Щоб ми пам'ятали, що творець Польської незалежної держави після Першої світової війни маршал Юзеф Пілсудський говорив з великим переконанням, що не буде вільної Польщі без вільної України. Сьогодні ми разом маємо сказати більше: не буде стабільної, безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна, - сказав він.

Крім того, Президент вважає, що російська агресія спрямована на повернення геополітичного устрою світу, поділеного на сфери впливу, і проти цього виступив український народ.

Ця (російська – ред.) агресія – спрямована на повернення геополітичного устрою світу, поділеного на сфери впливу, на відновлення звички імперського домінування сильнішого над слабкішим. Український народ виступив проти цього. Виступив на захист європейських цінностей свободи. Російська агресія намагається відібрати в України право вибору. Європа не може забути ніколи жертв Небесної сотні, - сказав Коморовський.
Читайте також: Президент Польщі зустрівся з Порошенко і порадив Україні враховувати помилки Польщі