Події
10 квітня 2015
Колишнє керівництво митного поста «Луцьк» опинилося за ґратами (відео)
Фігурантів гучного скандалу із вимаганням хабарів на митному посту «Луцьк» запроторили до в’язниці.
news-image

За інформацією прес-служби волинської прокуратури, під час досудового розслідування було встановлено, що протягом серпня-листопада 2011 року посадовці митниці, діючи за попередньою змовою, одержували хабарі від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за «безперешкодне і швидке здійснення митного оформлення товарів», передає Є | Єдність.інфо.

У СБУ стверджували - щодня на митному посту збирали хабарів на 20-30 тисяч гривень.

Кримінальну справу щодо посадовців скерували до суду ще у листопаді 2012 року. Всього перед судом постали 17 митників. Зважаючи на складність справи та її великий обсяг, Ковельський міськрайонний суд виніс рішення лише у лютому минулого року, призначивши винним у корупційних злочинах особам умовне покарання.

Не погодившись із таким рішенням суду, прокуратура області оскаржила його в апеляційному порядку.

Нині Апеляційним судом вирок суду першої інстанції скасовано, а дії підсудних кваліфіковано, як вчинені у складі організованої злочинної групи. Відтак, начальнику митного поста призначено покарання у виді шести з половиною років позбавлення волі, заступнику начальника – 5 років та 2 місяці, начальнику сектору митного оформлення – 4 роки позбавлення волі. Чотирьом інспекторам поста доведеться відсидіти за ґратами по 5 років.

У всіх цих посадовців буде конфісковане майно. Їх також позбавлено права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України.

Ще десятьом інспекторам призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з встановленням 3-річного випробувального терміну та позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України.

Читайте також: Директора "Укрспецзему" заарештували за хабар у 200 тис. доларів