Світ
13 квітня 2015
В СРСР підробляли історичні фото (фото)
В СРСР фальсифікували історичні фотографії.
news-image

 

В мережі з'явилися фото-докази того, що історичні фото в СРСР підробляли, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на Информ.детокс.

Історичні фальсифікації стосуються подієвих фотографій в СРСР. Комуністичні правителі коректували недавні події на фото, що правильно подати масам.

 

1) Лютнева революція.

 

Фотографія шляхом легкого коригування перетворюється в ідейно витриману листівку. Оригінальне фото, зроблене на Ливарному проспекті в Санкт-Петербурзі в перші дні Лютневої революції, в тому ж 1917 було "доведено до розуму".

Вивіску "Годинник. Золото і срібло" замінили на менш привабливу, але правильну "У боротьбі здобудеш ти право своє", а на прапорі написали: "Геть монархію. Хай живе Республіка". 

2) Створення натовпів.

Часто використовувалося перебільшення кількості людей, що беруть участь у провладних масових заходах. Типовий приклад - поєднання фотографії "Ленін виступає на Палацовій площі в Петрограді 19 липня 1920" авторства Віктора Булли і безіменної фотографії з великою кількістю народу.

Фотографію підробили в редакції журналу "Червона нива" в 1924 році. 

3) Фото з натовпом.

На перший погляд на фотокартці 1930 "Сталін і маси" не відбувається нічого особливого. Щоб загустити натовп, фотограф розмножив деякі частини фотографії (повторювані місця позначені галочками). 

4) Ленін і Крупська з дітьми в селі Кашино.