Війна
15 квітня 2015
"Місцеві називали нас окупантами": більше сотні уральських найманців повернулися з України в Єкатеринбург
Квитки додому бойовикам довелося брати за свій рахунок.
news-image

Російський ресурс Єкатеринбург онлайн, що стежить за долею уральських бойовиків, які воюють в Україні, розповів, що частина добровольців, які раніше виїхали воювати проти ВСУ за сепаратистів, повернулася додому і розчарувалася в "ЛНР", передає Є | Єдність.інфо.

Сьогодні до Єкатеринбургу поїздом повернулося близько сотні бойовиків. При цьому, лідер групи - глава свердловського фонду ветеранів спецназу Володимир Єфімов, який відправляє бойовиків з Єкатеринбурга на фронт - розповів, що "він і його хлопці розчарувалися в "Луганській Народній Республіці".

За київськими законами ми - терористи. Згідно мадридського суду - теж терористи. 
За законом "Луганської республіки", особи, які не включені в штат збройних сил, є також членами незаконних збройних формувань. А якщо взяти гроші у них за контрактом, як вони пропонують, то ми в Росії станемо найманцями. У "ЛНР" явно тяжіють до України. Платять їм податки. А місцеве населення частково називає нас окупантами. У нас пропало бажання працювати в цій республіці, і ми перейшли в "ДНР". Там обстановка набагато краще, населення нас вітає,- розповів Єфімов російським журналістам.

Однак, незважаючи на те, що в "ДНР" до уральських бойовиків, за їх словами, поставилися краще, більша частина тих, хто в'їжджав в Україну, все ж вирішили повернутися додому і не брати участі в конфлікті. При цьому квитки додому групі Єфімова довелося брати за свій рахунок, так як з одним із своїх спонсорів він посварився, коли назвав його ім'я журналістам під час проводів добровольців. Виявилося, що у спонсора є бізнес за кордоном, і він відмовився допомагати, так як злякався санкцій.

Незважаючи на ситуацію, Єфімов повідомив, що планує готувати нову групу добровольців. У нього вже є 40 осіб бажаючих, яких він буде відправляти в "ДНР".