Інфографіка
15 квітня 2015
Росія проведе 9-го травня «Парад зацькованих», зібравши в себе всіх хто не любить Захід
Щоб зрозуміти, які країни відмовились від запрошення Путіна, а які з радістю зголосились, «Єдність» підготувала найповніший на сьогоднішній день список учасників святкування (Інфографіка)
news-image

70-річну річницю перемоги в Великій вітчизняній війні в Росії запам’ятають надовго. Ще б пак, адже замість впливових світових лідерів, компанію Путіну на Червоній площі складуть диктатори африканських республік, комуністичний вождь Північної Кореї, та вузьке коло російського лобі у Європі.

Загалом, святкування Дня перемоги 9 травня у Москві проігнорували практично всі значні фігури Західного світу, обмежившись у кращому випадку послами чи делегатами. Незважаючи на це в світі очікують, що російський парад пройде як зазвичай помпезно.

На Червону площу у кращих традиціях Радянського союзу виведуть найгрізнішу бойову техніку, аби «пограти м’язами» та полякати «підступних недругів». При цьому, показовий кітч привласненої та ледь не запатентованої Росією перемоги цього року набере неабиякий розмах. Адже, російський уряд вже неодноразово натякав, що, мовляв всі, хто не приїде на святкування перемоги над фашизмом, апріорі в очах росіян стануть – фашистами.

Пропонуємо поглянути, кого на думку Кремля треба вважати фашистом, а кого – переможцем у Другій Світовій війні.

ОНОВЛЕНО: До останнього часу складалась цікава ситуація щодо палкого друга господаря Кремля, Президента Чехії Мілоша Земана. Представники чеського уряду неодноразово закликали главу держави не їхати до Москви 9 травня. Такої ж думки дотримується і чеська громадськість, яка дуже гостро критикує дружбу Земана із Володимиром Путіним. Через це Президент Чехії спочатку навіть відмовився від запрошення до Росії, однак ввечері 15 квітня уряд Чехії з другої спроби таки схвалив російський вояж свого Президента. Так чи інакше, але така поїздка може стати останньою для чеського політика в якості глави держави. Адже через його неприховану підтримку російської агресії Сенат країни днями прийняв петицію, щодо початку імпічменту Мілоша Земана.


Євген Ігнатенко