Київ
16 квітня 2015
Віталій ‪‎Кличко‬ приїхав на роботу велосипедом (фото)
Мер приєднався до акції «Велосипедом на роботу».
news-image

Мер Києва Віталій Кличко приєднався до акції «Велосипедом на роботу», яку організувала Асоціація велосипедистів Києва, та після спілкування з учасниками акції, які з'їхалися на Майдан Незалежності, поїхав у мерію на велосипеді, пише Є | Єдність.інфо.

Мер розповів про свій велосипед та зазначив, що це подарунок від брата Володимира.

Це звичайний велосипед, але виготовлений спеціально для мене, враховуючи мій зріст і вагу. Більше нічого особливого у моєму велосипеді немає, - сказав Віталій Кличко.

 

Коли є можливість, а надворі хороша погода – завжди проводжу зранку тренування на велосипеді. Сьогодні проїхав близько 25 кілометрів. Я живу недалеко, тому на роботу зазвичай не їжджу на велосипеді, а іноді ходжу пішки. Однак сьогодні приїду в мерію на велосипеді, - розповів мер.

Міський голова зауважив, що поки що Києвом не дуже зручно пересуватися на велосипеді.

Однак ми розробили програму розвитку велосипедного руху у столиці. Зокрема, вже влітку ми запустимо велосипедний маршрут з Троєщини до Європейської площі довжиною понад 21 кілометр. Наше завдання – зробити так, аби велосипедистам було комфортно пересуватися містом», - зазначив мер.

Кличко зазначив, що міська влада зараз працює над облаштуванням вело маршрутів на Трухановому острові та у парку Дружби народів.

Надалі нам потрібно розробити також інші маршрути по місту, але перед цим ми маємо навести лад із паркуванням у столиці. Ми чекаємо від Верховної Ради ухвалення законопроекту, за яким ми зможемо штрафувати та евакуйовувати автомобілі, припарковані на тротуарах. Адже зараз велосипедистам та навіть пішоходам не завжди зручно пересуватися через залишені на тротуарах авто, - зауважив міський голова.
Читайте також: Завтра кияни поїдуть на роботу велосипедами